Dataskyddsbeskrivning

Dataskyddsbeskrivning för webbsajten minun-kuvani.fi/min-bild.fi

Det här är Näkövammaisten liitto ry:s webbsajt. Sajten beskriver hur användare av sociala medier ska göra för att bilderna de lägger upp ska bli tillgängliga för personer med synnedsättning genom att göra bildbeskrivningar med ord i form av alt-texter. Kampanjen Minun kuvani – Min bild pågår i sociala medier 13-20.11.2022.

Webbsajten är öppen, offentlig och avgiftsfri. Har du frågor gällande webbsajten kan du kontakta Näkövammaisten liittos kommunikationsavdelning: viestintä@nkl.fi.

Insamling av information om besökare

Vi samlar inte in personuppgifter om besökarna på sajten min-bild.fi. På sajten används kakor (cookies). Kakor är textfiler som beskriver användningen av en tjänst på nätet. De lagras exempelvis på användarens dator och kan användas för att upprätthålla kontakten mellan webbläsaren och servern. Kakor lagrar till exempel de val en besökare gör under ett besök på sajten och minns valen till nästa gång, vilket gör sajten användarvänligare. Besökaren kan om hen vill förhindra användningen av kakor genom att ändra på inställningen för sin webbläsare.

Med hjälp av Matomo samlar vi in statistik för sajten min-bild.fi för att kunna analysera användningen av den. Vi samlar in information anonymt. Informationen kan alltså inte kopplas ihop med enskilda användare. Med hjälp av Matomo följer vi upp exempelvis vilka sidor som besöks, antalet besökare, hur länge besökarna stannat på olika sidor och vilka sidor som är populärast.

Användning av webbsajten

Upphovsrätt för innehållet på ww.min-bild.fi har Näkövammaisten liitto och Förbundet Finlands Svenska Synskadade om annat inte nämns. Textmaterialet på sidorna får användas fritt och likaså är det fritt att länka till sidorna under förutsättning att källan nämns.

Upphovsrätt till fotografierna på sajten har Näkövammaisten liitto och Förbundet Finlands Svenska Synskadade. För att kunna använda sajtens fotografier måste du avtala om det med Näkövammaisten liitto: viestintä@nkl.fi.

Register- och dataskyddsbeskrivning

För att kunna använda webbsajten förutsätts det inte att du registrerar dig. Vi samlar inte in personuppgifter (till exempel ip-adresser) av användarna av sajten.