Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee Näkövammaisten liitto ry:n ja Förbundet Finlands Svenska Synskadade rf:n ylläpitämää Minun kuvani  -verkkopalvelua (minun-kuvani.fi). Sivusto on julkaistu 13.11.2022.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, joka lain 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan velvoittaa myös Näkövammaisten liiton ja Förbundet Finlands Svenska Synskadaden verkkopalveluja. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

 

Saavutettavuuden arviointi

Sivuston saavutettavuus on arvioitu viimeksi 3.11.2022. Saavutettavuusarviointi on tehty itsearviointina.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Sivusto täyttää suurimman osan WCAG 2.1 -saavutettavuusstandardin tason AA vaatimuksista. Sivustolla on kolme virhettä, jotka pyritään korjaamaan mahdollisimman pian.

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö:

  1. Kohdistimen aiheeton siirtyminen videota käynnistettäessä: Tarinat-sivulla on katsottavissa videoita. Käynnistettäessä videon toisto näppäimistöllä videon käynnistyminen virheellisesti samalla siirtää kohdistimen pois toisto/tauko-painikkeesta videon jälkeiseen elementtiin. (WCAG 2.1 kohta 3.2.2 ”Syöte”)

  2. Videoissa on tekstisisältöä, jota ei ole lausuttu ääneen: Tarinat-sivulla on katsottavissa videoita. Videoiden lopussa ruudulla oleva teksti kysyy ”Miten sinä kuvailisit itseäsi?” ja kertoo sen jälkeen kampanjan nimen ”Minun kuvani”, mutta näitä tekstejä ei lausuta ääneen. (WCAG 2.1 kohta 1.2.5 ”Kuvailutulkkaus (tallennettu)”)

  3. Osa linkeistä merkitty virheellisesti painikkeiksi: Osa sivuston toiselle sivulle johtavista linkeistä on merkitty virheellisesti painikkeiksi käyttämällä attribuuttia role=”button”. Tämä attribuutti tulee poistaa. (WCAG 2.1 kohta 3.2.4 ”Johdonmukainen merkitseminen”)

 

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Näkövammaisten liitolle, mieluiten sähköpostitse osoitteeseen satu.juoperi@nkl.fi tai verkkolomakkeella osoitteessa https://forms.office.com/r/JRWbiyZgdq.

Palautetta voi jättää myös puhelimitse: Satu Juoperi puh. 09 3960 4622.

 

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

 

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus@avi.fi
p. 0295 016 000 (vaihde)